Η Υπέρυθρη Ακτινοβολία Ως Μέσο Θεραπείας

Τι ακριβώς είναι υπέρυθρο ή θερμότητα; Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε – δεν έχει καμία σχέση με την υπεριώδη ακτινοβολία (που σας προκαλεί ηλιακό έγκαυμα και βλάπτει το δέρμα σας) ή την ατομική ακτινοβολία (το είδος από μια πυρηνική βόμβα).

Η ακτινοβολούμενη θερμότητα είναι απλώς μια μορφή ενέργειας που θερμαίνει αντικείμενα απευθείας μέσα από μια διαδικασία που ονομάζεται μετατροπή, χωρίς να χρειάζεται να θερμαίνει τον αέρα μεταξύ. Η ακτινοβολούμενη θερμότητα ονομάζεται επίσης υπέρυθρη ενέργεια (IR). Ο ήλιος μας είναι η κύρια πηγή ακτινοβολούμενης ενέργειας που απολαμβάνουμε καθημερινά (λίγο περισσότερο από άλλους).

Η Υπέρυθρη Ακτινοβολία Ως Μέσο ΘεραπείαςΈχετε βρεθεί ποτέ έξω σε μια μερικώς συννεφιασμένη μέρα της άνοιξης περίπου 30 βαθμών Φ. Και αισθάνθηκε αρκετά άνετα έως ότου ο ήλιος έκρυβε ξαφνικά από ένα σύννεφο; Παρόλο που η θερμοκρασία του αέρα δεν είχε χρόνο να πέσει, αισθανθήκατε ψύξη, καθώς το σύννεφο δεν θα άφηνε τις υπέρυθρες ακτίνες να θερμάνουν για να φτάσουν σε σας.

Το υπέρυθρο φως είναι μια σημαντική ενεργειακή δύναμη που προωθεί την επούλωση – μια αύξηση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων. Γιατί είναι καλό; Επειδή περισσότερα λευκά αιμοσφαίρια σημαίνουν μεγαλύτερη ανοσία. Μεγαλύτερη ασυλία σημαίνει μεγαλύτερη υγεία και καλύτερη ποιότητα ζωής.

Νέες Τεχνολογίες

Σήμερα βλέπουμε νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν ενέργεια υπέρυθρης ακτινοβολίας σε προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης και κλινικά πρωτόκολλα όπως υπερθερμικές θεραπείες για αποτοξίνωση και θεραπεία καρκίνου.

Η ενεργειακή ιατρική είναι μια αρχαία πρακτική και οι Κινέζοι ιατροί θα χρησιμοποιούσαν θεραπείες επαφής για βελτιωμένη κυτταρική ανάπτυξη, σύνθεση DNA και σύνθεση πρωτεϊνών σε κύτταρα. Παρόλο που αυτοί οι αρχαίοι ασκούμενοι δεν γνώριζαν τους τεχνικούς όρους για τους οποίους η θεραπεία τους βελτίωσε την υγεία τους, ήταν βέβαιοι ότι οι ασθενείς τους πήραν καλύτερα.

Ναι, η ανθρώπινη θερμότητα από την αφή τους αύξησε την αντίδραση ανοσολογικής άμυνας, στην οποία τα λευκά αιμοσφαίρια περιβάλλουν και απορροφούν μικρά ζωντανά πράγματα (όπως βακτήρια) και απόβλητα κυττάρων.

Υπέρυθρη Θερμότητα

Η υπέρυθρη θερμότητα ακολουθεί την ίδια αρχή: ζεστάνει το σημείο τραυματισμού για να επιταχύνει την επούλωση. Γιατί η υπέρυθρη θερμότητα είναι καλύτερη από ό, τι λέει, ένα θερμαντικό μαξιλάρι; Επειδή η δόνηση ενέργειας του υπέρυθρου φωτός είναι σε αντίθεση με εκείνη της θερμικής ενέργειας που χρησιμοποιούμε για καθημερινές λειτουργίες, όπως το μαγείρεμα. Το βραστό νερό μπορεί να βλάψει το δέρμα μας, αλλά δεν θερμαίνει τα εσωτερικά όργανα.

Το φως του ήλιου μας θερμαίνει με βαθύ τρόπο, όμως, επειδή περιέχει διεισδυτικές υπέρυθρες ακτίνες καθώς και το πλήρες φάσμα ενέργειας στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα.

Ευεξία και χαλάρωσηΞέρω τι πρέπει να σκέφτεσαι – πώς μπορώ να ωφεληθώ από τις υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου; Δεν μένω κοντά στον ισημερινό. Εκτός αυτού, σκέφτηκα ότι οι ακτίνες του ήλιου ήταν καταστροφικές για το δέρμα μου. Ενώ είναι αλήθεια ότι οι ακτίνες του ήλιου θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση, ειδικά από άτομα με προβλήματα στην επιδερμίδα, το γεγονός παραμένει ότι η υπέρυθρη ακτινοβολία προάγει την υγεία.

Μερικές εταιρείες έχουν καταγράψει την ουσία αυτής της θεραπευτικής ενέργειας δημιουργώντας σάουνες ερυθρελάτης και μικρότερα περιτυλίγματα για τοπική επούλωση σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος. Μερικές από αυτές τις σάουνες ερυθρελάτης έχουν δημιουργηθεί χρησιμοποιώντας ξύλο που δεν περιέχει φυτοφάρμακα για καλύτερη ανοχή και αποτοξίνωση.

Υπέρυθρες Θεραπείες

Τα τελευταία 25 χρόνια, Ιαπωνέζοι και Κινέζοι ερευνητές και κλινικοί γιατροί έχουν κάνει εκτεταμένες έρευνες σχετικά με τις υπέρυθρες θεραπείες και ανέφεραν πολλά προκλητικά ευρήματα. Η υπέρυθρη θεραπεία ολόκληρου του σώματος έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από 80 χρόνια από γερμανούς γιατρούς σε ανεξάρτητα ανεπτυγμένη μορφή.

Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων, τα συστήματα θερμικής υπέρυθρης ακτινοβολίας σε ολόκληρο το σώμα επιτρέπουν στους ανθρώπους που βρίσκονται σε αναπηρικά αμαξίδια ή σε άτομα που διαφορετικά δεν μπορούν να ασκήσουν ή που δεν θα ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα άσκησης και προετοιμασίας για να επιτύχουν καρδιοαγγειακή εκπαίδευση. Αυτό επιτρέπει επίσης μεγαλύτερη ποικιλία σε κάθε συνεχή πρόγραμμα άσκησης.

Όσον αφορά την εξαιρετική επίδραση της υπέρυθρης ακτινοβολίας στην κατανάλωση θερμίδων και τον έλεγχο βάρους, διαπιστώνουμε ότι η καύση από 600 έως 2.400 θερμίδες σε περίοδο 30 λεπτών είναι αρκετά συνηθισμένη. Το θερμικό σύστημα υπέρυθρων ακτίνων μπορεί στη συνέχεια να προσομοιώνει την κατανάλωση ενέργειας ίση με εκείνη που καταναλώνεται σε μια διαδρομή 6 έως 9 μιλίων κατά τη διάρκεια μίας μόνο συνεδρίας.

Τρέξιμο στον ΗλιοΑυτό θα ήταν ανεκτίμητο για όσους δεν ασκούν και εκείνους που δεν μπορούν να ασκήσουν ακόμα θέλουν ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα ελέγχου βάρους και συντήρησης φυσικής κατάστασης.

Προφανώς, η έκλυση τοξινών από τις λεμφαδένες και από το μεγαλύτερο όργανο εξάλειψης, το δέρμα, είναι η πηγή πολλών αυτών βελτιώσεων στην υγεία. Η τοξαιμία έχει στοχευθεί ως ο νούμερο ένα λόγος που πολλοί από εμάς είναι άρρωστοι. Με την εξάλειψη αυτών των δηλητηρίων από βαθιά μέσα στο σώμα, τα όργανα μπορούν στη συνέχεια να κάνουν τη δουλειά τους ανεμπόδιστα.

Παρόλο που οποιαδήποτε στρατηγική για την αποκατάσταση της υγείας περιλαμβάνει κάποιο είδος διατροφής καθαρισμού και συμπληρώματα, η υπέρυθρη θεραπεία θα καλείται σίγουρα να αυξήσει την αποτελεσματικότερη διαδικασία.

Ο κατάλογος των βελτιώσεων υγείας μέσω της χρήσης της υπέρυθρης θεραπείας είναι εντυπωσιακός και περιλαμβάνει: ανακούφιση από όλες τις μορφές αρθρίτιδας, αύξηση της εκτατότητας των ιστών κολλαγόνου, ανακούφιση των μυϊκών σπασμών και δυσκαμψία των αρθρώσεων, αύξηση της ροής του αίματος, υποβοήθηση της διάσπασης των φλεγμονωδών διηθήσεων, οίδημα και εξιδρώματα, έλεγχος βάρους, υπέρταση, αρτηριοσκλήρωση, ασθένεια στεφανιαίας αρτηρίας, κυκλοφορία αίματος, συνθήκες αυτιών, μύτης και λαιμού, δερματικές παθήσεις

Σχολιάστε