Άνδρες, Ξεπεράστε Το – Πηγαίνετε Στο Γιατρό

Σε πολλούς άνδρες δεν αρέσει να πηγαίνουν σε γιατρούς, εκτός αν τους έχει κοπεί το χέρι στη μάχη ή αν τους έχει πατήσει φορτηγό. Θα πάνε αυτές τις σπάνιες φορές εθελοντικά, γιατί θέλουν πραγματικά να ξανα-ραφτεί το χέρι τους ή να διορθωθούν τα σπασμένα κόκαλα.

Χαρακτηριστικές είναι οι ακυκλοφόρητες έρευνες της ομάδας του Rhino Gold που επιβεβαιώνουν όσα θα διαβάσετε στην συνέχεια, αλλά κυρίως όσα προβλήματα αφορούν το σεξ, όπως στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτωση, ανικανότητα, μέγεθος του πέους κλπ.

Άνδρες Πηγαίνετε Στο Γιατρό

Τι γίνεται με εκείνες τις φορές που κάτι δεν πάει καλά, και ακόμα χειρότερα, είναι πιο προσωπικής και οικείας φύσης;

Τι γίνεται όταν στέκεστε εκεί και ουρείτε αίμα, ή όταν ξαφνικά τα έντερά σας έχουν γίνει τελείως αλλοπρόσαλλα; Τρέχετε στο γιατρό; Όχι. Το αγνοείτε και ελπίζετε να περάσει. Οι κράμπες θα περάσουν, οι περίεργες αισθήσεις θα περάσουν και το πρόβλημα θα εξαφανιστεί. Μπορεί να νομίζετε ότι μπορείτε να το ξεπεράσετε μόνοι σας. (Εν τω μεταξύ, έχω ένα καλό άρθρο για την ουρική αρθρίτιδα).

Η ανδρική υπογονιμότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνδρες. Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές θεραπείας για αυτούς τους άνδρες, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθεί η κατάλληλη.

Ο καλύτερός μου φίλος είναι ένας άνθρωπος που είχε τεράστιο πρόβλημα υγείας. Ο γιατρός του συνέστησε να πάει στο γυμναστήριο και να αρχίσει να ασκείται. Ωστόσο, δεν ήταν αρκετά σίγουρος για τον εαυτό του για να μπορέσει να το κάνει. Τον είδα να παλεύει με αυτό για αρκετή ώρα, και τελικά τον ρώτησα για αυτό μια μέρα. Μου είπε ότι η γυναίκα του τον ενθάρρυνε να κάνει αυτά τα πράγματα, αλλά δεν το ένιωθε.

Αγοράζετε τόσο εύκολα μια κρέμα για στυτική δυσλειτουργία, χωρίς καν να κοιτάξετε τις οδηγίες χρήσης, με μόνο σας μέλημα το πόσο θα μεγαλώσει τον ανδρισμό σας, ενώ για ένα σοβαρό ζήτημα υγείας θα μπορούσατε να βρείτε εκατοντάδες δικαιολογίες απλά και μόνο για να καθυστερήσετε την επίσκεψη στον γιατρό σας.

Το Παράδειγμα Των Γυναικών

Οι γυναίκες είναι πιο συνηθισμένες στο να δημοσιοποιούνται ευρέως τα προσωπικά τους θέματα υγείας. Παρακολουθήστε τηλεόραση για πέντε λεπτά και θα δείτε περισσότερες από το μερίδιό σας διαφημίσεις για προϊόντα γυναικείας υγιεινής κάθε είδους.

Υπάρχουν πολυάριθμες υπενθυμίσεις για τις γυναίκες σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και τις μολύνσεις από ζυμομύκητες. Με τη βοήθεια των ισχυρών εκστρατειών των μέσων ενημέρωσης, οι γυναίκες φαίνεται να έχουν ξεπεράσει την απροθυμία τους να αντιμετωπίσουν σημάδια και συμπτώματα που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν καταστάσεις πολύ πιο σοβαρές.

Πού είναι οι υπενθυμίσεις που απευθύνονται ειδικά στους άνδρες; Ας πάρουμε για παράδειγμα τον καρκίνο του προστάτη. Είναι λιγότερο αποδεκτό να μιλάμε γι’ αυτόν; Είναι λιγότερο σημαντικός ή διαδεδομένος; Είναι ο καρκίνος των όρχεων, ο καρκίνος του πέους ή ο έρπης των γεννητικών οργάνων λιγότερο σημαντικός για έναν άνδρα;

Γιατί τα μόνα προϊόντα υγείας που σχετίζονται με τους άνδρες και φαίνεται να διαφημίζονται στην τηλεόραση αφορούν την επίτευξη και τη διατήρηση της στύσης; Αυτά πιθανότατα δεν θα σας ωφελήσουν ιδιαίτερα αν έχετε υποκείμενες παθήσεις που δεν έχουν αντιμετωπιστεί.

Η επίσκεψη στον γιατρό δεν είναι πάντα μια ευχάριστη εμπειρία, το παραδέχομαι. Ενώ στις γυναίκες λένε να χαλαρώσουν και να αναπνεύσουν, στους άνδρες λένε να σκύψουν και να βήξουν. Και τα δύο φύλα πρέπει να δαγκώσουν τη σφαίρα και να υποβληθούν σε αυτές τις εξετάσεις, απλώς και μόνο επειδή μπορεί να σώσουν τη ζωή τους.

Γιατί Ένας Άνδρας Πρέπει Να Είναι Μισοπεθαμένος Πριν Πάει Σε Γιατρό;

Ακόμη πιο λυπηρό, γιατί πρέπει ο καρκίνος ή άλλη διαταραχή του να προχωρήσει σε τέτοιο σημείο ώστε μέχρι να δει έναν επαγγελματία, να μην μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα γι’ αυτόν, εκτός από το να τον κρατήσουν άνετο;

Ακούστε, άνδρες. Εκείνες οι μέρες που ο γιατρός έπινε το ένα τρίτο από ένα μπουκάλι ουίσκι, σας έδινε το ένα τρίτο και μετά έριχνε το υπόλοιπο πάνω στην πληγή σας αφού σας χάραζε με μια σκουριασμένη λεπίδα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Πραγματικά δεν είναι τόσο άσχημα πια. Αυτό που είναι κακό είναι όταν αγνοείτε τα σημάδια και τα συμπτώματά σας μέχρι να είναι πολύ αργά.

Ακολουθούν μερικές συχνές δικαιολογίες που ακούω από άνδρες για το γιατί δεν πηγαίνουν στο γιατρό, ακόμα και όταν έχουν ανησυχητικά συμπτώματα:

  • Είμαι πολύ απασχολημένος στη δουλειά.
  • Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πληρώσω τα έξοδα.
  • Θα το κάνω τον επόμενο μήνα.
  • Τα συμπτώματά μου δεν είναι πια τόσο άσχημα.
  • Οι γιατροί δεν ξέρουν τίποτα. Θα γίνω καλά.
  • Αν είναι γραφτό να πεθάνω, θα πεθάνω. (Αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφική προσέγγιση).

Ενώ ένας άνδρας μπορεί να πιστεύει ότι είναι καλή ιδέα να πάει στο γιατρό αν έχει τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, σπάνια το θεωρεί καλή ιδέα όταν η ούρηση του είναι επώδυνη ή όταν αιμορραγεί από το ορθό του. Αυτά είναι πράγματα για τα οποία οι άνδρες δεν φαίνεται να αισθάνονται άνετα να μιλούν, πόσο μάλλον να τα εξετάζουν.

Η στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) είναι μια κοινή παρενέργεια της ακτινοθεραπείας. Η ακτινοθεραπεία χρησιμοποιείται στη θεραπεία πολλών καρκίνων για περισσότερα από 40 χρόνια. Μία από τις παρενέργειες της ακτινοθεραπείας είναι η στυτική δυσλειτουργία, γνωστή και ως ΣΔ. Μερικοί ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν ΣΔ έως και 6 μήνες μετά το τέλος της ακτινοθεραπείας, αλλά μπορεί επίσης να συμβεί πολύ νωρίτερα και να διαρκέσει για χρόνια.

Για το καλό του εαυτού σας και των αγαπημένων σας προσώπων, όταν έχετε ασυνήθιστα συμπτώματα, να είστε πραγματικός άντρας. Πηγαίνετε στο γιατρό.