Θεραπευτικές Επιλογές Ανδρικής Υπογονιμότητας

Υπάρχουν τεχνικές που παρέχουν στα υπογόνιμα ζευγάρια τη δυνατότητα να συλλάβουν ένα γενετικό παιδί που διαθέτει τα χαρακτηριστικά και των δύο γονέων. Ωστόσο, δεν υπάρχουν ακριβείς εγγυήσεις ότι όλα λειτουργούν με τον τρόπο που είχε προβλεφθεί προηγουμένως κατά την κλινική ανάλυση. Στην πραγματικότητα, η πλειονότητα των ζευγαριών απαιτεί αρκετές προσπάθειες ιατρικής παρέμβασης προτού πράγματι δημιουργήσουν σύλληψη.

Η ανδρική υπογονιμότητα βασίζεται σχεδόν κατά εκατό τοις εκατό σε προβλήματα του σπέρματος. Μπορεί είτε ο άνδρας ασθενής να αναπτύσσει κακή ποιότητα σπέρματος, χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, ή ακόμα χειρότερα να μην έχει καθόλου σπέρμα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμη καμία τεχνική που να μπορεί να επηρεάσει την κατάσταση των σπερματοζωαρίων όπως παρουσιάζεται από τον ασθενή και αυτά τα περιστατικά υγείας γίνονται λίγο περίπλοκα. Αντ’ αυτού, όλες οι θεραπείες επικεντρώνονται στο πώς να αξιοποιηθούν στο έπακρο τα σπερματοζωάρια που βρίσκονται υπό μελέτη.

Μη Θεραπευμένη Ανδρική Υπογονιμότητα

Στη θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και οι γυναικείοι παράγοντες, καθώς αυτοί, στην πραγματικότητα, συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην παρουσία της πάθησης.

Ανδρική Υπογονιμότητα

Για τη μη θεραπευμένη ανδρική υπογονιμότητα, υπάρχει μόνο λιγότερο από 50% πιθανότητα να προκύψει εγκυμοσύνη πιο συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις που παρουσιάζουν την ποιότητα του σπέρματος ως το κύριο επίκεντρο του προβλήματος.

Ωστόσο, είναι περίεργο πώς η φύση της διακύμανσης της ποιότητας του σπέρματος δεν είναι κατανοητή στην ιατρική κοινότητα. Συχνά, η πεποίθηση ότι η θεραπεία είναι αποτελεσματική ή αναποτελεσματική ανάλογα με τη διακύμανση της θεραπείας είναι παραπλανητική.

Εν τω μεταξύ, το ευρύ φάσμα των θεραπειών ανδρικής υπογονιμότητας εξακολουθεί, προς το παρόν, να μην έχει επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητά τους. Το φάσμα αυτό καλύπτει από φυτικές θεραπείες έως ορμονικές θεραπείες.

Μια από τις απλούστερες αλλά θεωρούμενες ως υψηλής τεχνολογίας διαδικασίες στη θεραπεία της ανδρικής υπογονιμότητας είναι η τεχνητή σπερματέγχυση των σπερματοζωαρίων σε συνδυασμό με τη διέγερση των ωοθηκών.

Εξωσωματική Γονιμοποίηση

Η εξωσωματική γονιμοποίηση, μια μέθοδος που γίνεται γρήγορα η απόλυτη επιλογή για όλα σχεδόν τα ζευγάρια που μπορούν να αντέξουν οικονομικά την εκτεταμένη θεραπεία φαίνεται να προσφέρει λύση για την υπογονιμότητα.

Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχουν ακόμη ακριβείς παράμετροι για την πρόβλεψη της αποτελεσματικότητας της θεραπείας. Στις συνήθεις περιπτώσεις, οι ασθενείς υποβάλλονται συνήθως σε 3 κύκλους πριν επιτευχθεί πιθανή σύλληψη.

Εκτός από την οικονομική φορολογία, αυτή η θεραπεία υπογονιμότητας μπορεί επίσης να εξαντλήσει την προθυμία του ζευγαριού να κάνει τη διαδικασία για 5η, 9η ή ποιος ξέρει πόσες ακόμα φορές.

Μια άλλη επιλογή ενίσχυσης της γονιμοποίησης για κακή ποιότητα σπέρματος είναι η χρήση δωρεάς σπέρματος. Αυτό όμως συμβαίνει σπάνια, αφού οι άνδρες, με τον υψηλό ρυθμό παραγωγής σπέρματος είναι σχεδόν αδύνατο να μην δημιουργήσουν σπέρμα.

Παρ’ όλα αυτά, για τους ασθενείς που έχουν ανάγκη από αυτή τη θεραπεία, η βεβαιότητα της επιτυχίας είναι υψηλή δεδομένου του παράγοντα ότι η γυναίκα είναι γόνιμη.

Ο καλύτερός μου φίλος είναι ένας άντρας με μια πραγματικά εντυπωσιακή ιστορία. Πέρασε δύσκολες στιγμές και τώρα ανυπομονεί επιτέλους για το μέλλον. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που έχουν προβλήματα υγείας και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να τα ξεπεράσεις.

Ο καλύτερός μου φίλος το έκανε με τη βοήθεια των φίλων και της οικογένειάς του και τώρα ζει μια πολύ καλύτερη ζωή. Αυτό το άρθρο μιλάει για το πώς ο καλύτερος φίλος μου κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας του κάνοντας αυτό που αγαπούσε.

Ξεπεράστε Τα Ανδρικά Προβλήματα

Τα μέσα ενημέρωσης λένε συχνά στους άντρες ότι δεν πρέπει να παίρνουν την υγεία τους στα σοβαρά και θα πρέπει να επικεντρωθούν στην καριέρα τους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι άνδρες πρέπει να φροντίζουν τον εαυτό τους για να ζήσουν μια μακρά, υγιή ζωή.

Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από αιτίες που μπορούν να προληφθούν από τις γυναίκες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνδρες αισθάνονται ότι δεν χρειάζεται να πάνε στο γιατρό και ότι τα προβλήματα υγείας δεν είναι μεγάλη υπόθεση.

Συχνά αναβάλλουν να δουν τον γιατρό τους για διάφορους λόγους, όπως είναι απασχολημένοι ή δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι έχουν προβλήματα υγείας. Αυτό τους οδηγεί σε μια επικίνδυνη πορεία κακής υγείας και κινδύνου θανάτου από καρδιακές παθήσεις ή παχυσαρκία.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στις περιπτώσεις που ένας άνδρας θέλει να αγοράσει ένα τζελ για στυτική δυσλειτουργία, κάνει ελάχιστες ερωτήσεις και πάντα ανυπομονεί να δοκιμάσει αυτή την κρέμα που θα του αλλάξει τη ζωή. Στα υπόλοιπα ζητήματα υγείας, μάλλον εξαντλεί κάθε πληροφορία που μπορεί να βρει online.

Η ακτινοθεραπεία είναι μια ιατρική διαδικασία που χρησιμοποιεί ακτινοβολία υψηλής ενέργειας για να σκοτώσει τα καρκινικά κύτταρα στο σώμα. Συνήθως χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του καρκίνου σε παιδιά, ενήλικες και έγκυες γυναίκες. Η ακτινοθεραπεία μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όπως κόπωση, ναυτία και απώλεια μαλλιών. Η ακτινοβολία μπορεί επίσης να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ).

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος με τον οποίο προκαλείται η ΣΔ από την ακτινοθεραπεία είναι μέσω βλάβης στα νεύρα που ελέγχουν τη στύση. Τα νεύρα καταστρέφονται επειδή βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου η ακτινοβολία θα εστιαστεί στο σώμα σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν θεραπείες για ΣΔ που προκαλείται από ακτινοθεραπεία! Υπάρχουν δύο κύριες θεραπείες: θεραπεία υποκατάστασης τεστοστερόνης και συσκευές κενού.