Τα Πόδια Μοιάζουν Με Καυτά Τούβλα – Μάθετε Τον Τρόπο Της Αγιουρβέδα

Οι λιπώδεις ιστοί αποτελούνται από χοληστερόλη. Το φοβερό κολλώδες υλικό που φράζει την καρδιά. Οι λιπώδεις ιστοί έχουν επίσης λίπος, λίπος και λιπίδια. Αυτή η επιστήμη της Αγιουρβέδα ονομάζεται Kapha.

Το λίπος στην Αγιουρβέδα.

Βρίσκεται σε πολλά σημεία του σώματος και τα ζητήματα υγείας γύρω από αυτά. Όλοι γνωρίζουμε το λίπος της κοιλιάς, της πλάτης και φυσικά εκείνες τις φοβερές μπάρες του έρωτα.

Και το λίπος βρίσκεται κάτω από το δέρμα ως το λιπαρό στρώμα ανάμεσα στους μυς. Το λίπος το βλέπουμε στα μάγουλα και στο στήθος. Λίπος υπάρχει πίσω από τους βολβούς των ματιών, και η μεγαλύτερη αποθήκη λίπους στο σώμα είναι το σπλαχνικό στήθος.

Αν ψάξετε στην Wikipedia για τα επινεφρίδια θα βρείτε αναφορά στο «Στα θηλαστικά, τα επινεφρίδια (γνωστά και ως υπερνεφρίδια) είναι τα … Κοιλιακό τοίχωμα: Adrenal Gland, …», Οι αρχαίοι επιστήμονες ήταν πολύ ακριβείς στην επιστήμη τους όπως και οι σύγχρονοι επιστήμονες της ιατρικής.

Βρίσκουμε αμέτρητα παραδείγματα αυτού του παραλληλισμού καθώς μελετάμε την επιστήμη της Αγιουρβέδα και της σύγχρονης ιατρικής.

Σημείωση: διαβάστε οπωσδήποτε το άρθρο μας σχετικά με την κρέμα για στυτική δυσλειτουργία.

Ο όρος «στυτική δυσλειτουργία» ή ΣΔ, είναι η αδυναμία επίτευξης ή διατήρησης στύσης. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να συμβεί σε άνδρες οποιασδήποτε ηλικίας.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι στυτικής δυσλειτουργίας: η σωματική και η ψυχολογική. Οι φυσικές αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν φραγμένα αιμοφόρα αγγεία, νευρική βλάβη ή ορμονική ανισορροπία. Οι ψυχολογικές αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν στρες, άγχος, κατάθλιψη και προβλήματα σχέσεων.

Το Λίπος Ρυθμίζεται Από Τα Επινεφρίδια

Υπάρχουν δύο τύποι λίπους, Το ένα είναι λευκό και είναι το λίπος του που κάνει τη δουλειά της συγκράτησης του νερού στο σώμα. Αυτό είναι το λίπος kapha. Το άλλο είναι το καφέ λίπος. Αυτό είναι το λίπος Pitta. Αυτό το λίπος κάνει τη δουλειά της συγκράτησης της θερμότητας στο σώμα.

Ναι, το μαντέψατε αν έχετε ζεστά πόδια ή χέρια έχετε ανισορροπία στο καφέ λίπος. Το λίπος επηρεάζεται από το επίπεδο της ενζυμικής δραστηριότητας.

Πολύ λίγα ένζυμα όχι αρκετή πέψη. Ο υποτονικός μεταβολισμός επηρεάζει όλους τους ιστούς και κάνει τον λιπώδη ιστό να συσσωρεύεται, γεγονός που με τη σειρά του κάνει το λευκό λίπος να συγκρατεί πολύ νερό και το καφέ λίπος να συγκρατεί πολύ θερμότητα.

Αν έχετε πολύ λευκό ή καφέ λίπος μπορεί να έχετε και τα ακόλουθα συμπτώματα, πολύ δίψα, οίδημα, αίσθημα βάρους στο στομάχι, νιώθετε υπνηλία και βαρύτητα, συναισθηματικά ταραγμένοι.

Φυσικά η αύξηση του βάρους μπορεί να είναι πρόβλημα αλλά δεν χρειάζεται να είναι θα μπορούσε να είναι και το αντίθετο δεν μπορεί να πάρει βάρος. Είστε άτομο που έχει πάντα πολλή πέτρα στα δόντια;

Αυτό Είναι Ένα Σημάδι Ανισορροπίας Του Λιπώδους Ιστού

Τα χέρια που καίνε και τα πόδια που καίνε είναι καρδιακά σημάδια της ανισορροπίας του λιπώδους ιστού. Άλλα μεγαλύτερα προβλήματα μπορεί τελικά να αναπτυχθούν, όπως υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη, παχυσαρκία, ανορεξία και καρδιακή προσβολή.

Ένας ξηρός λαιμός που το άτομο καθαρίζει συνεχώς είναι ένα σύμπτωμα που υποδεικνύει μεταγενέστερα προβλήματα που σχετίζονται με τον διαβήτη στην πραγματικότητα.

Προφανώς κατά τη διάρκεια αυτών των συμπτωμάτων που εκδηλώνονται πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός με τη διατροφή του.

  • Μείνετε μακριά από τη ζάχαρη. Συναισθηματικό στρες επειδή όπως ανέφερα προηγουμένως η ανισορροπία του λιπώδους ιστού είναι μια λειτουργία των υγιών επινεφριδίων πρέπει να είστε σίγουροι ότι κάνετε πρακτικές απελευθέρωσης του στρες.
  • Το αλάτι, το αλκοόλ πρέπει να χρησιμοποιούνται πολύ με μέτρο. Άσκηση, άσκηση, άσκηση, άσκηση δεν έχει σημασία τι πρέπει να ασκείτε αν εμφανίζετε κάποιο από αυτά τα σημάδια.
  • Υπάρχουν όμορφα βότανα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν αυτά τα προβλήματα.

Ορισμένα πρέπει να συνταγογραφούνται από εξειδικευμένο αγιουρβεδικό γιατρό.

Άλλα, όπως ο κόλιανδρος, το κύμινο και ο μάραθος μπορούν να χρησιμοποιούνται καθημερινά και να παρασκευάζονται στη δική σας κουζίνα.

  • Πάρτε ένα κουταλάκι του γλυκού από το καθένα.
  • Πάρτε 4 φλιτζάνια νερό.
  • Βράστε τα κοινά μπαχαρικά και το νερό μέχρι δύο φλιτζάνια.
  • Πίνετε αυτά τα δύο φλιτζάνια καθημερινά. Θα σας βοηθήσει πάρα πολύ. Δεν υπάρχουν παρενέργειες.

Αυτά είναι κοινά μπαχαρικά που βάζουν στο φαγητό σε εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

Αυτός είναι ο λόγος που αγαπώ την Αγιουρβέδα είναι τόσο όμορφη και απλή. Επίσης, για άμεση ανακούφιση από τα ζεστά πόδια και χέρια εφαρμόστε λάδι καρύδας στα πόδια και τα χέρια τρεις φορές την ημέρα. Ξέρω ότι αυτό λειτουργεί καθώς το έχω δοκιμάσει αμέτρητες φορές με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Άλλες Εφαρμογές

Προστατίτιδα

Η πιο κοινή θεραπεία για την προστατίτιδα είναι τα αντιβιοτικά, τα οποία διαταράσσουν τα βακτήρια που μπορεί να την προκαλούν. Ωστόσο, τα αντιβιοτικά διαταράσσουν επίσης τα υγιή βακτήρια στο έντερο σας και μπορούν να επιδεινώσουν άλλα προβλήματα υγείας, όπως μολύνσεις ζύμης ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS).

Η Αγιουρβέδα βασίζεται στην ιδέα ότι τα πάντα στο σύμπαν αποτελούνται από πέντε στοιχεία: χώρο, αέρα, φωτιά, νερό και γη. Τα στοιχεία πιστεύεται ότι υπάρχουν σε όλα τα έμβια όντα και ότι διέπουν τη λειτουργία τους.

Ανδρική Υπογονιμότητα

Υπάρχουν πολλές θεραπείες Αγιουρβέδα για την ανδρική υπογονιμότητα, αλλά η πιο κοινή θεραπεία είναι η χρήση βοτάνων. Στην Αγιουρβέδα, πιστεύεται ότι η υπογονιμότητα μπορεί να προκληθεί από διάφορους λόγους, όπως το άγχος ή η ακατάλληλη διατροφή. Τα βότανα χρησιμοποιούνται για να εξισορροπήσουν το σώμα και να βοηθήσουν σε θέματα γονιμότητας.

Μερικές από τις πιο κοινές θεραπείες για την ανδρική υπογονιμότητα περιλαμβάνουν:

  • Shirodhara: Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση φαρμακευτικού ελαίου που χύνεται στο μέτωπο και αφήνεται να τρέξει στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος. Το λάδι περιέχει καμφορά, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την ποιότητα του σπέρματος σε άνδρες με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων ή κακή κινητικότητα.
  • Shodhana Roga: Αυτή η θεραπεία περιλαμβάνει ένα άτομο ξαπλωμένο ανάσκελα ενώ παίρνει ένα αφέψημα από βότανα που έχουν βράσει σε νερό. Ο ατμός από αυτό το παρασκεύασμα εισπνέεται από το ένα ρουθούνι ενώ το άλλο ρουθούνι διατηρείται κλειστό με το δάχτυλο.

Πηγαίνετε Στο Γιατρό

Αυτό το αρχαίο σύστημα ιατρικής βασίζεται επίσης στην πεποίθηση ότι κάθε όργανο στο σώμα σας έχει τη δική του dosha που είναι υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη λειτουργία του. Για παράδειγμα, εάν το dosha της καρδιάς σας είναι Vata, μπορεί να έχετε υψηλό επίπεδο άγχους ή να είστε επιρρεπείς σε πόνο στο στήθος επειδή το Vata διέπει την αναπνοή και τον καρδιακό ρυθμό.

Οι γιατροί συχνά συνταγογραφούν θεραπείες Αγιουρβέδα για τους ασθενείς τους που πρέπει να ακολουθήσουν όταν έχουν χρόνιες ασθένειες όπως ο διαβήτης ή οι καρδιακές παθήσεις. Οι θεραπείες Αγιουρβέδα μπορούν επίσης να συνταγογραφηθούν για άλλες καταστάσεις όπως το άσθμα ή η αρθρίτιδα.

Σημείωση: Δεν είμαι γιατρός και το HealthCongress.gr δεν φέρει καμία ευθύνη για όσα γράφω σε αυτό το άρθρο μου, το οποίο στήριξα σε πηγές τρίτων.