Κατανοήστε Το Σύστημα Ανάπτυξης Των Μαλλιών

Η κατανόηση του συστήματος ανάπτυξης μαλλιών μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη όταν αντιμετωπίζετε το πρόβλημα της απομάκρυνσης των ανεπιθύμητων τριχών του σώματος.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας στα τέσσερα βασικά μέρη του συστήματος, ώστε οι προσπάθειές σας για αντιμετώπιση της αποτρίχωσης να μπορούν να κατευθύνονται καλύτερα.

Γερά μαλλιαΤο σύστημα ανάπτυξης είναι γνωστό ως το τριχοειδές σύστημα.

Τα τέσσερα κύρια μέρη είναι:

Το θυλάκιο – το κανάλι των μαλλιών
Ρίζα – το όργανο που τροφοδοτεί την ανάπτυξη
Σμηγματογόνος αδένας – ο συνδεόμενος αδένας πετρελαίου
Μαλλιά – άξονας ή δομή που έχει σκληρύνει (κερατινοποιημένη)

Το πρώτο μέρος του συστήματος, το θυλάκιο των τριχών, είναι μια εσοχή στο δέρμα.

Το εσωτερικό κάθε θύλακα επομένως είναι παρόμοιο με την επιφάνεια του δέρματος που είναι μια εσωτερική πτυχή στο δέρμα με ένα μηχανισμό για την παραγωγή μιας τρίχας.

Το κατώτερο τμήμα του ωοθυλακίου έχει ένα διογκωμένο σχήμα και ονομάζεται βολβός θυλακίου όπου υπάρχει μια περιοχή ενεργά διαχωρισμένων κυττάρων που ονομάζεται μήτρα μαλλιών.

Ρίζα

Αυτή είναι η πηγή της παραγωγής μαλλιών. Το θυλάκιο και τα μαλλιά που παράγει συνεχίζονται μέσω επαναλαμβανόμενων κύκλων ανάπτυξης και ανάπαυσης.

Θυλάκιο

Στη βάση του ωοθυλακίου βρίσκεται το δεύτερο μέρος του συστήματος ανάπτυξης μαλλιών, μια μικροσκοπική δομή τύπου βολβού που αποτελείται από κύτταρα που σχετίζονται με το δέρμα και ονομάζεται δερματική θηλή που τροφοδοτεί τα πρόσφατα σχηματισμένα κύτταρα τρίχας από την παροχή αίματος.

Αυτά τα νεογέννητα τριχωτά κύτταρα αναπτύσσονται συνεχώς και πεθαίνουν συνεχώς, γύρω από τη μέση του θύλακα της τρίχας, σχηματίζοντας μια σκληρυμένη ή κερατινοποιημένη δομή – τον άξονα των μαλλιών.

Ο άξονας συνεχίζει να αναπτύσσεται προς τα έξω από τη βάση του ωοθυλακίου έως ότου γίνει ορατή.

Σμηγματογόνος αδένας

Οι σμηγματογόνοι αδένες ή οι αδένες ελαίου αποτελούν το τρίτο μέρος του συστήματος ανάπτυξης τρίχας και βρίσκονται κοντά στην επιφάνεια του δέρματος σε ολόκληρο το σώμα.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επικεντρωμένος στην περιοχή του προσώπου. Το ελαιούχο υλικό που εκκρίνεται ονομάζεται σμήγμα.

Το σμήγμα λιπαίνει τον άξονα της τρίχας και το δέρμα και παρέχει κάποια προστασία από τη μόλυνση.

Μαλλιά

Το τέταρτο μέρος του συστήματος, η θηλώδης περιοχή, συχνά αναφέρεται ως “ρίζα μαλλιών”, το τμήμα που αναπτύσσεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος που περιέχεται μέσα στο κανάλι του ωοθυλακίου.

Υγιή ΜαλλιάΟ άξονας είναι το τμήμα της τρίχας που αναπτύσσεται πάνω από την επιφάνεια του δέρματος.

Σε γενικές γραμμές, δύο τύποι μαλλιών παράγονται από το θυλάκιο:

Η τρίχα Vellus: μοιάζει με “ροδακινί” και συνήθως βρίσκεται στο μάγουλο μιας γυναίκας ή σε ένα μικρό παιδί. Είναι μαλακό, πλούσιο και άχρωμο. Τα ωοθυλάκια που παράγουν τα μαλλιά της τρίχας είναι ρηχά και ο άξονας των μαλλιών που παράγεται είναι σχετικά μικρός. Η τρίχα Vellus είναι φυσιολογική στις γυναίκες και δεν αντιμετωπίζεται με τεχνικές μόνιμης απομάκρυνσης όπως η ηλεκτρόλυση.

Τα τερματικά μαλλιά: είναι βαθιά ριζωμένα, χονδροειδή και έγχρωμα. Οι τρίχες του τερματικού αρχίζουν ως τύπος ροδάκινου, αλλά αργότερα αναπτύσσουν χρώμα και κάποιο βαθμό τραχύτητας, σε ποιο σημείο γίνεται ο τύπος τερματικού.

Τα τερματικά μαλλιά μεγαλώνουν από το τριχωτό της κεφαλής, τα φρύδια, τους μασχάλες, την ηβική περιοχή και άλλα μέρη του σώματος.

Είναι τερματικά μαλλιά που πολλοί άνθρωποι θεωρούν ανεπιθύμητα για την καλή τους εμφάνιση και ως εκ τούτου προσπαθούν να τα αφαιρέσουν από ορισμένες περιοχές του σώματος.

Μια ατομική υπόθεση

Καθώς κάθε άτομο διαφέρει ως προς την υφή των μαλλιών, τον ρυθμό ανάπτυξης, την ευαισθησία του δέρματος κ.λπ., προκύπτει ότι μια μέθοδος απομάκρυνσης που λειτουργεί καλά για κάποιον μπορεί να μην λειτουργεί για άλλη.

Πειραματισμός είναι απαραίτητη για να βρείτε τη μέθοδο απομάκρυνσης που λειτουργεί καλύτερα με το σύστημα ανάπτυξης τριχών σας.

Σχολιάστε