Γιατί Είναι Χαμηλή Η Αρτηριακή Σας Πίεση;

Η απορία μου συχνά είναι, αν η χαμηλή αρτηριακή πίεση είναι φυσιολογική ή αν μια τέτοια ανάγνωση δείχνει κάποια ανώμαλη διαδικασία στο σώμα; Στην πραγματικότητα – μπορεί να είναι δύσκολο να καθορίσουμε με ακρίβεια τι εννοούμε με χαμηλή ΒΡ. Όλα εξαρτώνται πραγματικά από το τι είναι φυσιολογικό για εσάς ως άτομο.

Αν 1000 άτομα είχαν μετρήσει τις μετρήσεις τους τότε θα μπορούσαμε να περιμένουμε να βρούμε μια διάδοση των αναγνώσεις. Αυτά μπορεί να κυμαίνονται από 200/120 μέχρι 80/50 με τους περισσότερους ανθρώπους να συγκεντρώνουν περίπου το επίπεδο των 130 / 85.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα είχαν συμπτώματα οποιουδήποτε είδους – ανεξάρτητα από την πραγματική ανάγνωσή τους. Ακόμα και αυτοί με προφανώς χαμηλό αριθμό θα ήταν απαλλαγμένοι από συμπτώματα στις περισσότερες περιπτώσεις.

Η απάντηση στο κατά πόσο είναι φυσιολογικό ή ανώμαλο να έχει χαμηλή ανάγνωση εξαρτάται από το ποιο είναι το δικό σας τυπικό ή μέσο επίπεδο ΒΡ.

Αρτηριακή πίεσηΧαμηλή Αρτηριακή Πίεση

Ακολουθεί ένα παράδειγμα του πότε είναι φυσιολογικό να έχετε χαμηλή αρτηριακή πίεση.

Αν για όλη τη ζωή σας είχατε πάντα αναγνώσεις περίπου 90/50 – τότε χωρίς αμφιβολία έχετε “χαμηλή αρτηριακή πίεση”, αλλά δεν υπάρχει τίποτα κακό με σας ή με την ανάγνωσή σας. Θα πρέπει να είστε ικανοποιημένοι με το γεγονός ότι ο κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής θα είναι πολύ μικρότερος από πολλούς άλλους. Δεν είναι πιθανό να εμφανίσετε συμπτώματα από τη “χαμηλή τιμή BP”. Κάνοντας το απλά – το επίπεδό σας είναι φυσιολογικό για εσάς και δεν χρειάζεται καμία έρευνα ή θεραπεία. Αυτό το είδος “κανονικής χαμηλής ΒΡ” δεν θα σας προκαλέσει συμπτώματα και δεν θα χρειαστεί καμία θεραπεία. Είναι μόνο μέρος σας και πώς λειτουργεί το σύστημά σας.

Πότε Μπορεί Να Είναι Ένα Μη Φυσιολογικό Εύρημα;

Εάν η ΒΡ σας είναι συνήθως περίπου 130/80 και ξαφνικά ή σταδιακά πέφτει σε επίπεδο περίπου 90/50 τότε είναι πολύ πιθανό ότι θα έχετε επίγνωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με αυτή την αλλαγή. Όπως και στο παραπάνω παράδειγμα, έχετε “χαμηλή αρτηριακή πίεση” αλλά σε αυτήν την περίπτωση δεν είναι φυσιολογικό να έχετε τις ενδείξεις αυτές χαμηλές.

Ίσως χρειαστεί να επισκεφθείτε το γιατρό σας για εξετάσεις, επειδή είναι πολύ πιθανό ότι κάποια άλλη ασθένεια ή ίσως ένα φάρμακο έχει προκαλέσει την πτώση της ανάγνωσής σας. Κάποιος που αναπτύσσει μικρούς αριθμούς όπως αυτό θα εμφανίσει συχνά συμπτώματα όπως αυτά που αναφέρονται παρακάτω.

Η στάση είναι ένας τρόπος καθίσματος ή ορθοστασίας. Είναι η θέση του σώματος σε σχέση με τη βαρύτητα.

Η καλύτερη στάση για την αρτηριακή πίεση είναι αυτή που κρατά την πλάτη σας ίσια ενώ κάθεστε και στέκεστε. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την υπερβολική πίεση στην καρδιά και τους πνεύμονές σας.

Ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε τη σωστή στάση του σώματος ενώ κάθεστε είναι να κρατάτε την πλάτη σας ίσια με τα πόδια σας επίπεδα στο πάτωμα, όχι σταυρωμένα και να γέρνετε προς τα εμπρός σε γωνία 45 μοιρών από τους γοφούς.

Τα Συμπτώματα Ενός Ασυνήθιστα Χαμηλού Επιπέδου

Αίσθημα αίσθημα ζάλης, αίσθημα ζάλης, κόπωση ή αίσθημα κόπωσης κατά την άσκηση, λιποθυμία, παροδικό θόλωμα της όρασης ή παροδική σύγχυση. Όλα αυτά τα συμπτώματα χαμηλής αρτηριακής πίεσης θα επιλυθούν αν η αρτηριακή πίεση επιστρέψει στο φυσιολογικό.

Οι σάκοι οστομίας χρησιμοποιούνται για τη συλλογή απορριμμάτων που περνούν μέσα από μια οστομία, γνωστή και ως στόμα. Οι οστομίες δημιουργούνται συχνά όταν ένα άτομο έχει αφαιρέσει το παχύ έντερο ή έχει νόσο του Crohn.

Χαμηλή αρτηριακή πίεση

Πιθανές Αιτίες Όταν Η Αρτηριακή Πίεση Είναι Αφύσικα Χαμηλή

Φάρμακα για το άγχος, φάρμακα για την αρτηριακή πίεση, φάρμακα για την καρδιά, διουρητικά ή “δισκία νερού” και μερικά αντικαταθλιπτικά φάρμακα. Άλλες αιτίες που σχετίζονται με τη φαρμακευτική αγωγή είναι τα παυσίπονα και το αλκοόλ – ιδιαίτερα αν αυτά τα δύο μοιάζουν μαζί!

Τα αίτια μη φαρμακευτικής αγωγής περιλαμβάνουν την αφυδάτωση, την καρδιακή νόσο και την καρδιακή βαλβίδα, πρόσφατη καρδιακή προσβολή, αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό, βακτηριακή λοίμωξη στο σύστημα, νεφρικές παθήσεις, σακχαρώδη διαβήτη και αιμορραγία ή αιμορραγία.

Όπως μπορείτε να δείτε, η παραπάνω λίστα των αιτιών είναι εκτενής και θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία. Πάνω απ ‘όλα – μην προσπαθήσετε να διαγνώσετε τη δική σας κατάσταση – ζητήστε βοήθεια εάν ανησυχείτε.

Η χαμηλή ανάγνωση BP δεν είναι πιθανό να σας προκαλέσει σοβαρή βλάβη, αλλά μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε αρκετά άθλια.

Σημαντική Σημείωση Για Τους Άνδρες Και Την Σχέση Με Τον Γιατρό Τους

Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αποφεύγουν να πάνε σε γιατρό από τις γυναίκες. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό, αλλά ένας από τους πιο συνηθισμένους είναι ότι δεν θέλουν να τους λένε τι πρέπει να κάνουν. Θα προτιμούσαν να φροντίζουν τον εαυτό τους και το σώμα τους με τον δικό τους τρόπο.

Οι άνδρες νιώθουν ότι έχουν περισσότερο έλεγχο της υγείας τους από ό,τι ένας γιατρός, επειδή γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν και πόση άσκηση ή δίαιτα χρειάζεται για να διατηρήσουν την υγεία τους.

Οι άνδρες δεν είναι πάντα οι πιο πρόθυμοι όταν πρόκειται να πάνε στο γιατρό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλές επιπλοκές στην υγεία, ακόμη και σε θάνατο. Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης σε αυτό το πλαίσιο είναι να παρέχει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που θα βοηθά τους άνδρες να λάβουν την απόφαση για το αν πρέπει ή όχι να πάνε στον γιατρό.

Πολλοί άνδρες δεν θέλουν να κοινοποιηθούν τα προσωπικά τους στοιχεία σε τρίτους, κάτι που μπορεί να είναι προβληματικό για τους γιατρούς που προσπαθούν να τους βοηθήσουν. Ωστόσο, λύσεις τεχνητής νοημοσύνης, όπως τα chatbots, επιτρέπουν στους γιατρούς και τους ασθενείς να μιλούν σε ιδιωτικό περιβάλλον χωρίς να μοιράζονται προσωπικά στοιχεία.

Σχολιάστε