Πώς Να Χάσετε Βάρος Κατά Τη Διάρκεια Των Διακοπών

Εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, οι διακοπές είναι κυριολεκτικά η βαρύτερη εποχή του χρόνου.

Έτσι πώς τρώτε, πίνετε και είστε ευτυχισμένοι, ενώ μετράτε κάθε θερμίδα; Με τη λήψη ενός φίλου που θα σας βοηθήσει να κάνετε τις σωστές επιλογές δάγκωμα από δάγκωμα.

Αδυνατίστε με έναν φίλοΟι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν δίαιτα με τους συνεργάτες είναι πολύ πιο πιθανό να χάσουν βάρος και να το κρατήσουν μακριά. Και δεν υπάρχει πλέον κρίσιμος χρόνος για να έχετε έναν φίλο από την πλευρά σας από την ημέρα των Ευχαριστιών μέχρι την Πρωτοχρονιά.

“Κατά τη διάρκεια των διακοπών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλη τη βοήθεια που μπορείτε να πάρετε”, λέει ο Alan Gettis, διατροφολόγος και κλινικός ψυχολόγος στο River Edge, NJ “Προτρέπω τους πελάτες μου να αποκτήσουν πλήρους απασχόλησης όλο το χρόνο έναν φιλαράκο, θα μπορούσε να είναι ένας σύζυγος ή μια σύζυγος, ένας γείτονας ή ένας φίλος. Επίσης, έλεγα στους πελάτες μου για το www.WeightLossBuddy.com, όπου μπορούν να εγγραφούν δωρεάν για έναν φίλο. ”

Αλλά μην περιμένετε την πρώτη γιορτή για να βρείτε έναν φιλαράκο, λέει η Susan Holmberg, διατροφολόγος και θεραπευτής συμπεριφοράς στο Oradell, N.J. “Μόλις αρχίσετε να τρώτε, δεν θέλετε έναν φιλαράκο”, λέει.

Παρέχουν Υποστήριξη

Οι φίλοι σας δίνουν ηθική υποστήριξη και σας βοηθούν να εντοπίσετε κακές διατροφικές συνήθειες και μοτίβα επειδή ήταν εκεί, επίσης, λέει. “Μπορεί να θέλετε να έχετε περισσότερους από έναν φίλους”, λέει. “Μπορείτε να έχετε ένα στο τηλέφωνο και κάποιος που ασκεί μαζί σας και πηγαίνει σε πάρτι μαζί σας. Μπορείτε να κάνετε συμφωνίες με τον φίλο σας όπου και οι δύο πηγαίνετε στο πάρτι αλλά μόνο ένας από σας περνάει από τη γραμμή του μπουφέ ή όπου συμφωνείτε να χωρίσετε ένα γεύμα ».

Είναι θεραπευτές

Οι φίλοι είναι επίσης σαν θεραπευτές και προπονητές, που σας ακούν και σας κρατούν στο σωστό δρόμο. “Ο φίλος σας πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που μπορείτε να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με και να βασιστείτε σε ένα τσίμπημα χωρίς φόβο ότι τα συναισθήματά σας θα χρησιμοποιηθούν ως πυρομαχικά εναντίον σας”, λέει ο Gettis.

Η Holmberg λέει ότι  είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ανθρώπους που μπορεί να είναι απρόθυμοι να αλλάξουν, επειδή εκείνοι που υπογράφουν μπορούν να επιλέξουν έναν φίλο της πραγματικής ζωής, κάποιον στη γεωγραφική περιοχή που μπορούν να συναντήσουν και να ασκήσουν με, ή επιλέξτε κάποιον που θα εργαστεί αποκλειστικά στο διαδίκτυο ή μέσω του τηλεφώνου. «Μερικές φορές η ανωνυμία είναι καλή», λέει. “Είστε πολύ πιο πιθανό να το δοκιμάσετε εάν δεν χρειάζεται να συναντήσετε το άτομο”.

Ζυγιστείτε με μια φίληΣας επηρεάζουν

Οι φίλοι παίρνουν επίσης ενεργό ρόλο, για να σταματήσουν μια κακή συνήθεια και να την αντικαταστήσουν με ένα υγιές. Ο Gettis παρομοιάζει τη διαδικασία με έναν μαραθώνιο, όπου οι δρομείς μπαίνουν στον πειρασμό να εγκαταλείψουν πριν από το 26 μίλι, επειδή είναι τόσο δύσκολο να παραμείνει η πορεία. “Το σήμα 18 έως 19 μιλίων είναι το κρίσιμο,” λέει. “Κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου ήμουν κάποτε, ήρθα σε δύο παιδιά τρέξιμο – ένας ήταν πληγώνει, και ο άλλος τον ενθάρρυνε να συνεχίσει να τρέχει. Τους ακολούθησα για δύο με τρία μίλια, και εκείνος έλεγε «Αφήστε με». Ο άλλος έλεγε «Δεν πάω». Και σκέφτηκα: «Τι σπουδαίοι φίλοι!» Τότε άκουσα τον κακό “Ποιο είναι το όνομά σας;”

Ίσως ο πιο σημαντικός ρόλος που παίζουν οι φίλοι είναι να βοηθήσετε να σχεδιάσετε στρατηγικές και στη συνέχεια να βεβαιωθείτε ότι θα τους κάνετε να δουλέψουν. “Μπορούν να σας διδάξουν να κάνετε βήματα μωρών και να αλλάξετε το περιβάλλον σας”, λέει ο Holmberg. “Για παράδειγμα, μπορεί να σας προτείνουν να κρατάτε τα αθλητικά παπούτσια στον κορμό σας ή να φοράτε τα ρούχα του γυμναστηρίου σας καθώς φεύγετε από το γραφείο, ώστε να μην έχετε δικαιολογία για να μην ασκήσετε. Μπορούν να καλέσουν στο πάρτι για να ελέγξουν το μενού και να σας δώσουν μια συνταγή χαμηλής τροφής για να φέρετε έτσι υπάρχει τουλάχιστον ένα πράγμα που μπορείτε να φάτε ».

Ο Holmberg λέει ότι μερικές από τις αλλαγές είναι τόσο απλές, που οι άνθρωποι τις παραβλέπουν. Ένας φίλος μπορεί για παράδειγμα να σας προτείνει να φτάσετε στο τέλος της γραμμής μπουφέ έτσι ώστε να υπάρχει λιγότερη τροφή ή να βοηθήσετε τα πλυντήρια πιάτων, διότι εάν τα χέρια σας είναι βρεγμένα, είναι λιγότερο πιθανό να ξεφλουδίσετε τα τελευταία ψίχουλα από το που σερβίρουν πιάτα. “Εάν σας ζητηθεί να φέρετε επιδόρπιο, ο φίλος σας μπορεί να σας υπενθυμίσει να μην κάνετε μπισκότα τσιπ σοκολάτας επειδή τελευταία φορά που φάγατε μια ντουζίνα μπισκότα προτού τα φέρετε στο πάρτι και γκρινιάζατε τις μάρκες κατά το ψήσιμο και προτείνετε ότι αντί αυτού κάνετε κάτι σαν μια πίτα που δεν μπορεί να τσιμπηθεί επειδή είναι κομμένη μόνο όταν σερβίρεται. ”

Χάστε βάρος με παρέαΣας Βοηθούν

Οι φίλοι μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να εξασκήσετε να είστε δυναμικοί, όχι επιθετικοί, για να κάνετε σημαντικές αλλαγές στη διατροφή σας και στον τρόπο ζωής σας. “Επιβεβαιώνοντας την επίθεση, επιτείνετε την εργασία”, λέει ο Γκάττης. “Επιθετικός, επιτίθεται στο πρόσωπο. Πρέπει να σταθούμε στο έδαφός σας και με μια σκληρή αλλά θυμωμένη φωνή λένε: «Θα το εκτιμούσα πραγματικά αν δεν θα έφεραν στο σπίτι τίποτα πάχυνση. Μπορεί να είχατε καλές προθέσεις, αλλά θα αισθανόμουν καλύτερα αν δεν το κάνατε ξανά ».”

Επομένως, μην περιμένετε έως ότου εγκλωβιστείτε σε πάρτι πλάτης-πλάτης και περιτριγυρισμένο από καλούδια από τοίχο σε τοίχο για να βρείτε έναν φιλαράκο. Κάνετε ένα ψήφισμα νωρίς το νέο έτος για να το κάνετε τώρα, πολύ πριν ξεκινήσουν οι γιορτές του μαραθωνίου, λέει ο Γκάττης. “Πρέπει να είστε ρεαλιστές, οπότε μην υπολογίζετε να χάσετε 10 με 12 κιλά κατά τη διάρκεια των διακοπών. Μην πείτε ότι θα χάσετε 10 κιλά κατά τη διάρκεια των διακοπών και δεν κερδίζετε ούτε 10. Και να πάρω κάποιον να είναι φίλος σας για τους 12 μήνες του έτους. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε – αλλά το βάρος.

Βρείτε μια φίλη, ο οποίος όχι μόνο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αλλά και που θα σας οδηγήσει σε μια υγιεινή ζωή. Επιλέγετε τη δική σας δίαιτα και το δικό σας καθεστώς άσκησης, επιλέξτε και τη φίλη σας που κυριολεκτικά θα κολλήσει μαζί σας μέσα από το χοντρό και λεπτό.

Σχολιάστε